Jak to celé začalo

Pěkný den přeji všem co vstoupili na tuto webovou stránku, ve které jsem řádku let nezměnil žádnou informaci.

A událo se toho opravdu hodně.

Nejdřív napíšu o změně bydliště. Ve Francové Lhotě jsme s Alenkou vedli stáj Hucul Klub o 14ti koních. Po delších tahanicích jsme museli opustit pastviny po 25letech pasení, kvůli dotacím. Tak jsme začali hledat nové prostory a věřte že našli. Pomezí Moravy a Slovenska. Rok jsme stavěli ohrady, pro koně přístřešky, pro sebe vhodné bydlení. Mezitím jsme provozovali dětské tábory, jízdy na koních pro veřejnost a vzdělávali se.

Východ Slunce na Albikonu

Stavba bydlení
Hranice Moravy a Slovenska v CHKO Kysuce s nádhernými loukami a lesy se nám stal rájem i domovem. S pomocí našich kamarádů, bez kterých si to do teď nedovedeme představit, se uskutečnil sen do kterého se všichni rádi vrací a užívají si klidu, ticha a nádherné přírody. Už nám scházel jenom název této kotliny uprostřed lesů. Návrhů bylo mnoho a nakonec bylo rozhodnuto – naše jména a aktivity jsme sloučily a tak vznikl Albikon (Alča, Bob i koně).

Jak na Albikon? Rozklini :-)

V roce 2015 se udělala velká vyjížďka na koních a převezli jsme je do nového. Děkuji všem, co se přičinili o přechod do nové dimenze. Cesta k nám je pěšky s batohem pro bytosti hledající klid, ticho, bez alkoholu a vůně tabáku. Ubytování v Jurtě či ve vlastním stanu po předchozí domluvě je možné. Uzavřená krytá veranda, kuchyňka včetně sporáku a dalšího vybavení je k dispozici. Začali jsme stavět sruby pro další ubytování. Těšíme se na návštěvu, uvítá Vás Albikon.

A nyní něco o mě. Tato doména vznikla z popudu léčebných seminářů, které jsem absolvoval, aby se o mě svět dozvěděl. Abych pravdu řekl, pýcha mě dostala. Zkušenosti od lektorů Roberta Detzlera, Míly Baura, Mirka Vojáčka, Pavla Nývlta, Pavla Vondrášky, Lukáše Putze a mě dalších milých a duchovních kamarádů, kamarádek, které mě dovedli k tomu co nyní jsem. Mojí touhou bylo učit SRT a SpR. Dal jsem tomu ještě hodně chtění a tak mě Duch Svatý uzemnil tak, že jsem spadl z výšky na tvrdou zem. Výbor SRA v Olympii USA zamítli moji žádost o vyučování. Časem jsem pochopil mnohé a došel k názoru, že se ještě mám hodně co učit. Začal jsem ještě s větší chutí navštěvovat kurzy, které k nám do republiky přicházeli.

Spojil jsem myšlenky poznání od lektorů do co nejmenších rozměrů, aby každý rozvinul svůj osobní potenciál a neopakoval většinou už postarší nauky z nižších úrovní. Pomáhám doporučit literaturu, kterou většinou osobně znám. Naučím možnosti pravdy používat, aby si každý sám vybral způsob, který mu bude vyhovovat. A s pomocí Boží nastartujeme směr životního potenciálu každého zájemce o sebevzdělání.

Zimní pohoda u nás

 

Jak to celé začalo

Pěkný den přeji všem co vstoupili na tuto webovou stránku, ve které jsem řádku let nezměnil žádnou informaci. A událo se toho opravdu ho...